Recreanten WSB toernooi
Het was vroeg, koud en mistig… en toch hadden we er allemaal veel zin in! Vandaag stond het recreantentoernooi bij WSB in Apeldoorn op het programma!

Na de koffie en een goede warming-up mochten we onze 1e wedstrijd aantreden tegen WSB. Veel te sterk voor ons beginners, maar een leuk team dat ons hielp met tips, waar we super veel van leerden. en mee konden lachen. Voor zeker de helft van ons was het een eerste echte wedstrijdervaring buiten de club.  Elk uitje dat we maakten en puntje dat we binnen liepen (2) werd uitbundig gevierd. Een fijn begin!

Meteen daarna gingen we op voor onze 2e wedstrijd tegen Pioneers/Caribe. Nu moesten we echt aan de bak, want zij waren fanatiek en gaven ons niks cadeau. Wat waren we dan ook trots op onze 3 vangballen op rij en weer 2 puntjes binnengelopen! Bij dit team keken we de kunst van het stelen af. Ondanks de “fast pitch” werden alle ballen door ons lekker het veld in gemept. Dat heeft onze trainer Edwin maar mooi gefikst!
 
Na een korte lunchpauze was het tijd voor wedstrijd 3, de laatste voor vandaag. Nu waren de Eagles onze tegenstander. Het zonnetje was inmiddels flink gaan schijnen, we kwamen er steeds beter in en gingen helemaal los! We maakten meerdere vangballen en liepen 4 puntjes naar binnen! 

De vierde en laatste wedstrijd was “een dingetje”. We hoefden niet meer te spelen maar moesten wel scheidsen. Lastig voor een team met weinig ervaring en kennis! Gelukkig wilde Laslo ons wel helpen. Drie dames deden elk een inning de veldscheids op aansturing van hem. Interessant om de wedstrijd vanuit een andere hoek te bekijken!

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking en de welverdiende borrel. Iedereen kreeg dezelfde prijs: lekkere hapjes voor bij die borrel! Wat een gezellige, leerzame en sportieve dag hebben we gehad! Bovendien zijn we door meerdere teams uitgenodigd om een wedstrijd te komen spelen Dat zal misschien niet aan onze softball skills liggen maar zeker aan de positiviteit, sportiviteit en leergierigheid van dit team. Iedereen kan trots zijn op zichzelf! Hopelijk is de trainer dat ook! ;-)