Body

WEEKENDONTSPANNING

Zomaar wat sportuitslagen van dit weekend:

1 Fortissimo – DSVD 21-21
2 Borhave – Venlo 15-25
3 Feyenoord – E. & O. 22-26
4 RC The Bassets – Ascrum 24-23
5 TRC – Falcons 22-24
6 Volendam – Kwiek 25-23
7 SEW – Quintus 25-25
8 VZV – V. & L. 29-24

Quizvraag: Wat is hier zo vreemd aan?
Antwoord: Handbal en rugbyuitslagen  en TRC - Falcons is als honkbaluitslag natuurlijk wel uitzonderlijk.

Wat een bijzondere wedstrijd met veel hoogtepunten en één dieptepunt, namelijk het feit dat we na een geweldige inhaalwedstrijd uiteindelijk toch in de laatste inning het onderspit delven!
Om met dat ene dieptepunt te beginnen en alleen omdat er te veel hoogtepunten waren om ze allemaal te benoemen.

Bij het ingaan van de 9de inning was de stand 18 - 17 in ons voordeel en de eerste slagman van Falcons gaat kansloos uit op een klapje in het binnenveld. Nog 2 “nullen” te gaan en de winst is binnen.

Helaas, niet dus want in het vervolg van deze inning scoort Falcons liefst 7 punten, onder andere via de tweede homerun van Jurrien Offerman (voormalige hoofdklassespeler van HCAW) waardoor er ineens 18 - 24 op de scorekaart stond. En dat met nog slechts één slagbeurt voor TRC te gaan.
Eerder in de wedstrijd hadden wij al eens 7 punten in één slagbeurt gescoord dus, wie weet?

En in die 9de slagbeurt van ons volgde inderdaad misschien wel hèt hoogtepunt van deze wedstrijd voor TRC. Met 1 “nul” en alle honken bezet kwam Jos Hakvoort aan slag. Eerder in de wedstrijd had hij al 2 “3-punthomeruns” geslagen en statistisch ligt opnieuw een homerun bepaald niet voor de hand.
Op dat moment vraagt Jurrien Offerman (spelend als korte stop) aan zijn werper of deze er nog vertrouwen in heeft. Deze, niet heel sympathieke “bravourjongen” antwoord volmondig dat hij er vertrouwen in heeft.
Het antwoord van Jos moet hem ernstig teleurgesteld hebben, want het onverwachte gebeurt, Jos slaat zijn derde homerun (en daarmee zijn eerste grand slam ooit) en brengt de stand terug tot 22 - 24!
Helaas, de heer Offerman vindt het zo wel genoeg en hij gaat zelf als vierde werper van de dag op de plaat staan. De twee volgende slagmensen die al een aantal flinke klappen hadden geslagen (Casper met 2 homeruns en Rik met 3 hits, waaronder een “triple”) gingen tamelijk kansloos uit op 3 slag.

End of game.

Nog een aantal feitjes:

  1.  Jarno sloeg voor het eerst een honkslag bij het eerste seniorenteam en dat was direct dan ook maar een 3-honkslag. Verderop in de wedstrijd sloeg hij trouwens nog 2 gewone honkslagen.
  2. Casper, Rowald, Jos, Roald en Wouter werden in deze wedstrijd nog eens herinnerd aan 26 mei 2019 toen er in Groningen tegen Caribe werd gewonnen na een tussenstand van 18 - 18 in de 7de inning met 18 - 25!
  3. Cruciale vraag blijft of deze uitslag nu kwam door het fenomenale slaan van beide ploegen (TRC dus de eerste 5 homeruns van het seizoen en verder 2 triples en een double. En natuurlijk nog 12 singles) of door zwak werpen van de werpers. Deze vraag moet het aanwezige publiek zelf maar beantwoorden.
  4. Eén ding is zeker, het was -mede door het bizarre scoreverloop (na 4½ inning stond het bijvoorbeeld 4 - 13)- een spannende en leuke wedstrijd voor het publiek!