Voor de mannen van het honkbalseizoen 2023 was de gedeelde 1ste plaats aan het einde van dit seizoen de uitkomst van veel prima gespeelde wedstrijden en veel plezier vooral ook een echte teamprestatie. Zeer spannende wedstrijden (Falcons thuis, 8-7 waarbij het winnende punt in de 9de inning werd gescoord via een zogenaamde walk off single van Rik Blom, Robur uit, 7-5 en daarbij nog tumultueuse wedstrijden tegen Drachten thuis, 5-3 na staken vanwege plensbuien en Arnhem Rhinos thuis, 6-3 na gestaakt te zijn wegens opstootjes veroorzaakt door de tegenstander) werd er slechts 2 keer verloren waarbij de nederlaag bij Drachten heel zuur was omdat al onze werpers, een catcher en een veldspeler ontbraken en wij aan moesten treden met een sterk gemankeerd team.

Tegenover deze spannende wedstrijden stonden soms ook wedstrijden waarbij het publiek van de tegenpartij niet echt konden genieten. Zo wonnen wij onder andere van Centrals met 18-3 en 18-7 en als klap op de vuurpijl de laatste competitiewedstrijd tegen Domstad Dodgers met 21-1.
Uiteindelijk zorgde dat er voor dat we gelijk eindigden met Arnhem Rhino’s en er een beslissingswedstrijd noodzakelijk was om te bepalen wie kampioen zou worden en dus automatisch zou promoveren naar de 3de klasse.

Afgelopen zondag, 8 oktober dus, werd -op het veld van Robur ’58 in Apeldoorn- onder behoorlijke belangstelling van publiek van beide teams deze wedstrijd gespeeld waarbij het Arnhemse publiek  vanaf de 5de inning in de meerderheid was door de komst van hun recreanten die een toernooi hadden gehad bij WSB dat ook in Apeldoorn speelt.

In een bij vlagen prima wedstrijd met fraaie acties van beide partijen was het helaas Arnhem Rhinos dat aan het eind, terecht, met het kampioenschap aan de haal ging. Zowel de pitching als het slaan gaven uiteindelijk de doorslag waarbij wel aangetekend moet worden dat wij te veel mensen (namelijk 11) op de honken hebben achtergelaten en het helaas onze beste slagmensen (over het hele seizoen gemeten) waren die ditmaal hun knuppels lieten zwijgen. De einduitslag van 7-4 is dan ook een juiste afspiegeling van het eindresultaat!

Wetende dat we serieuze versterking verwachten voor het seizoen 2024 gaan we uiteindelijk wel een poging wagen om via de KNBSB toch tot de 3de klasse te worden toegelaten.