Na 2 jaar afwezigheid keert het Zeister Slot Toernooi terug!
De laatste editie was alweer in 2019, waar een zeer sterk deelnemersveld met onder andere Nieuw-Zeeland, Japan, Australiƫ en Zuid-Afrika het tegen elkaar opnam. Japan won de finale tegen Nieuw-Zeeland en nam de wisseltrofee mee naar huis. In de tussentijd is er een hoop gebeurd. Een wereldwijde pandemie en de daarbij horende maatregelen zorgde ervoor dat de organisatie 2 jaar heeft moeten overslaan.
 

Ontwikkelingen
In de afgelopen 2 jaar is er een hoop veranderd. HSV Phoenix, de club verantwoordelijk voor het ZST heeft, vanwege voortdurende verwarring met de Zeister hockeyclub Phoenix, een naamswijziging ondergaan en zal nu doorgaan onder de naam Firebirds BSC. De velden zoals ze bij velen bekend waren aan het Filosofenlaantje in Zeist zijn er ook niet meer. De Gemeente Zeist heeft op Sportpark Dijnselburg een prachtige nieuwe accommodatie gerealiseerd met 2 softbalvelden. De teams zullen dus niet, zoals voorgaande edities, afwisselend spelen op een softbalveld en een grasveld, maar kunnen nu alle wedstrijden spelen op de nieuwe state-of-the-art velden!
 

Deelnemers
Aankomend Pinksterweekend, 4, 5 en 6 juni, is het Zeister Slot Tournament (ZST) weer terug! Met een sterk deelnemers veld. Stags (UK), Caribenos de la Laguna (ES), German national fastpitch team (DE), Czech U18 (CZ), Horsholm Hurricanes (DK), Amager Vikings (DK) en natuurlijk Team Kingdom of the Netherlands! De organisatie is druk bezig om ook van deze editie weer een ouderwets softbal feest te maken. Stags mogen de spits afbijten en in de eerste wedstrijd het opnemen tegen Vikings. Deze wedstrijd start zaterdag 4 juni om 09:00. In totaal zullen er 27 wedstrijden gespeeld worden over 2 velden. Maandag 6 juni om 15:00 wordt de finale gespeeld, en zal er een nieuwe winnaar zijn voor de 37ste editie.

 

Facebook: https://www.facebook.com/Zeisterslottournament of @Zeisterslottournament

Instagram: @zeisterslottournament